Neigem

KLASSEN

 
 
   

WAAROM KIEZEN VOOR SCHOOLTJE NEIGEM:

 

=>  GROENE SCHOOL

 Een groene school is kiezen voor natuur op school en is dus ook kiezen voor een groenere toekomst. Van jongs af gaan kinderen zorg dragen voor de natuur en voor hun omgeving.

=> GROENE OMGEVING

 De vestiging Neigem heeft een unieke ligging door het groene kader en de rustige omgeving. Neigembos en de kapel van Bevingen  vormen de landelijke omgeving van de school. Onze ligging is uniek, makkelijk bereikbaar door de Halsesteenweg en toch omringt  door zoveel groen.

=>  GROENE SPEELPLAATS

 Een groene speelplaats zorgt voor een betere ontspanning tijdens de speeltijden waardoor de kinderen zich beter kunnen concentreren tijdens de lessen.

 

=> Ieder kind krijgt de kans om zijn of haar talent te ontplooien.  Het zijn niet de sterkste kinderen die domineren. (bv.: de beste voetballer of loper domineert)  Het is ook bewezen dat kinderen op een groene speelplaats minder ruzie maken.

=> Natuurlijke en speelse omgevingen zorgen voor meer prikkels.  Kinderen kunnen hier hun zintuigen volop ontwikkelen.  Een groene en avontuurlijke speelplaats stimuleren fantasie en creativiteit en ze zet ook aan tot bewegen.  

We beschikken in onze groene speelplaats ook over een verharde gedeelte, die we kunnen gebruiken bij slecht weer. Hier hebben we ook fietsjes, hinkelspel, krijtspelen, … ter beschikking en er worden ook  groepsactiviteiten georganiseerd.

=> DIEREN, RUST EN STILTE

Naast onze groene school hebben wij een weide met dieren. Dagelijks worden de eieren geraapt van onze kippen, die we gebruiken in kookactiviteiten.

De school is een troef om te genieten van de rust en stilte. Geen auto ’s, stress, …

=> Graadsklassen

-           Geen overvolle klassen

-           kinderen leren heel snel van elkaar

-          Kinderen worden zeer zelfstandig

-          Kinderen helpen elkaar

-          Elk kind werkt op zijn eigen niveau a.d.h.v. differentiatie oefeningen.

-          Samenwerken is een must.

=> OPVANG MET GRATIS BUSVERVOER  

Tussen onze scholen bij VBM is er opvang van 6u tot 18u in de hoofdschool te Meerbeke. Voor en na school is er een gratis busvervoer voorzien om de kinderen naar de gewenste school te brengen.

=> MAKKELIJK BEREIKBAAR

 Geen file en parkeerproblemen, maar toch makkelijk bereikbaar omdat we maar op 200m van de Halsesteenweg zitten. Ook voor fietsers is er een veilige en gescheiden fietsverbinding tussen Neigem en Meerbeke.

=> EN NOG ZOVEEL MEER, KOM HET ZELF ERVAREN…

   

 

Neigem                    kleuter + 1ste graad
Pastorijstraat 1, 9403 NEIGEM
Tel. 054/33 85 40