Projectweek "Milieu"

maandag 2 juni

Tijdens de week van 2 juni 2014 loopt in onze school een project rond milieu. Er staan tal van activiteiten op de agenda.  In de klassen 4, 5 en 6 werd het startsein  gegeven met een goochelshow. ‘ ECOMAGIE’ brengt leerlingen op een magische, interactieve en leerzame manier op de hoogte van de mogelijkheden én de voordelen van afvalpreventie en energiebesparing. ‘ECOMAGIE’  is in feite een laboratorium, waar professor (goochelaar) Guinelli de leerlingen verraste met knappe goocheltrucs met een educatieve knipoog. Opwarming van de aarde, afvalpreventie, sorteren van afval, recyclage, isoleren en energiebesparen… haast alles kwam aan bod.

goochelshow "EcoMagie" 4de + 5de + 6de lj 2/6/14

fotoalbum "uitstap naar het containerpark" 2/06/14 3ABC

dinsdag 3 juni

3 klA

 

Tijdens onze projectweek was onze leuze “wij dragen zorg voor onze natuur, onze omgeving”

We ontdekken het belang van sorteren en leerden hoe we zorgzaam kunnen omspringen met onze natuur.

Tijdens een opruimtocht langs onze schoolmuren verzamelden wij 2 volle zakken zwerfvuil. FOEI aan alle mensen die hun vuilnis zomaar op straat gooien!

 


 

 

 

 

 


donderdag 5 juni

1-2kl

 

Tijdens de projectweek milieu hebben de kleuters geëxperimenteerd met  koffiedik
.De ervaring om afval te hergebruiken was heel tof! 
Het zand in de zandbak werd vervangen door  koffiedik.
Verschillende activiteiten met koffiedik  werden  uitgeprobeerd.:schilderen, perkamentpapier maken,een oude schatkaart,fossielen en keien boetseren .
De “afval” van de koffie blijft voorlopig nog  in de zandbak want de kleuters zijn er belange nog niet  mee uitgespeeld  !

foto's werken met koffiedik 1-2kl

De Wereld van DALY

Expo over milieu en gezondheid

In vier themazones ontdekten we hoe vervuilende stoffen in voeding en omgeving de gezondheid beïnvloeden. We hadden het over CO, fijn stof, pesticiden, hormoonverstoorders en stralingsgevaar. Mondiale problemen zoals klimaatsverandering, biodiversiteitsverlies, energieverbruik en watertekort kwamen aan bod. In de expo maakten we kennis met milieuvriendelijke alternatieven om bewuste keuzes te kunnen maken voor een duurzame toekomst. 

 

* fotoalbum "de Helix" 05/06/14

 


vrijdag 6 juni

   En nu… geen woorden maar daden !  Vandaag was er voor de kinderen van klassen  4 , 5 en 6  een zwerfvuilactie, in samenwerking met Ilva en het gemeentebestuur van Ninove. Voorzien van het nodige materiaal pakten ze de ruime omgeving van onze school en van de wijkschooltjes aan.

zwerfvuil opruimactie 6AB 4AB 5AB

2-3kl Neigem "afval sorteren"