sport lager

Uurrooster

De lessen bewegingsopvoeding in de vestiging in de Nieuwstraat worden door meester Koen gegeven.

Zie hier zijn uurrooster: HIER

De lessen bewegingsopvoeding in de vestiging te Neigem worden door juf Marjan gegeven.
Zie hier haar uurrooster: HIER


Heeft u vragen of opmerkingen omtrent de lessen bewegingsopvoeding in de basisschool in de vestiging Nieuwstraat?
Stuur gerust een mailtje: koencobbaert@vbmeerbeke.be

Heeft u vragen of opmerkingen omtrent de lessen bewegingsopvoeding in de basisschool in de vestiging te Neigem?
Stuur gerust een mailtje: 
marjandecleyn@vbmeerbeke.be


Een kijkje tijdens de sportles

Tijdens de sportles doen we een heleboel leuke sporten. Af en toe worden deze leuke herinneringen op foto gezet. Dit zijn enkele foto's van vorig schooljaar:

Videoclip dansles (1e en 2e leerjaar Neigem 08-09)
- Bezoek skatepark (4e, 5e en 6e leerjaar 09-10)
- Bezoek skatepark (5e en 6e leerjaar 10-11)

Atletiekdag

Tijdens één van de laatste weken van het schooljaar nemen de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar elk schooljaar deel aan de atletiekdag die door de stedelijke sportdient op de atletiekpiste te Ninove wordt georganiseerd.

Datum atletiekdag schooljaar 2016-2017: maandag 26 juni 2017.

Middagsport

Dit jaar kunnen de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar voor het 8e jaar op rij op vrijwillige basis aan 2 middagsportcompetities deelnemen: Sint-Berlindisbeker (minivoetbal) en Charles Foubert-beker (netbal). De netbalcompetitie wordt tijdens het 1e semester gespeeld. De minivoetbalcompetitie loopt tijdens het 2e semester.

Voor het 4e jaar wordt er voor de leerlingen van het 3e en 4e leerjaar ook een middagsportcompetitie in het leven geroepen: Tussen 4 vuren.

Tijdens deze competities staan groepsgeest, fair-play en omgaan met winst en verlies centraal. De ploegjes worden steeds per klas gevormd waarbij in elk ploegje minstens 1 meisje moet meespelen.

Oriëntatielopen

De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar nemen om de 2 jaar deel aan het oriëntatielopen in het stadspark te Aalst (6de lj) of Geraardsbergen (5de lj). Het schooljaar waarin ze op bosklassen gaan, wordt er niet deelgenomen aan het oriëntatielopen aangezien dit reeds aan bod komt tijdens de bosklassen zelf.

Dit schooljaar vind het oriëntatielopen plaats op donderdag 27 oktober 2016 (5A + 5B) en donderdag 30 maart 2017 (6A + 6B + 6C).

 

Schaatsen

Onze school neemt om de 2 jaar deel aan het Kids On Ice-programma dat SVS aanbiedt in het Bloso Centrum te Liedekerke. Tijdens deze activiteit krijgen de leerlingen een initiatie onder begeleiding van een ervaren monitor.

Dit schooljaar neemt onze school echter niet deel aan deze activiteit. Volgend schooljaar staat dit opnieuw op de agenda!

SVS-Activiteiten

De school neemt meerdere malen per jaar deel aan de SVS-Activiteiten die SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) op woensdagnamiddag in onze omgeving organiseert. De leerlingen kunnen zich hiervoor op vrijwillige basis inschrijven via een inschrijvingsformulier dat ze enkele weken vooraf krijgen. Elke SVS-Activiteit is gratis en verloopt meestal tussen 14u en 16u. De school voorziet géén vervoer om de locaties te bereiken.

SVS tracht samen met de scholen alle leerlingen aan te zetten tot sport via tornooien en initiaties in diverse sporttakken. Hiermee hoopt SVS tevens een brugfunctie te vervullen tussen de les bewegingsopvoeding en de 'life-time'-sportbeoefening (in of buiten sportverband) nu en later.

Hieronder staat het volledige jaaroverzicht:

Schooljaar 2016-2017:

Datum

Activiteit

Leerjaar

Locatie

 




30/11

Unihockey

5 + 6

KCD, Denderleeuw

01/02

Tussen 4 vuren

3 + 4

KCD, Denderleeuw

08/03

Badminton

3 + 4

Sporthal, Ninove

15/03

Netbal

5 + 6

KCD, Denderleeuw

19/04

Dans

1 +2+3

Sporthal, Ninove

31/05

Minivoetbal

5 + 6

Sporthal Ottoy, Denderleeuw

SVS beloont elk jaar de scholen die zich op sportgebied voor hun leerlingen ten volle inzetten met een label en bijhorend sportmateriaal. Na een zilveren label voor het schooljaar 2004-2005 behaalde onze school voor het 7e schooljaar op rij een gouden label ('05-'06, '06-'07, '07-'08, '08-'09, '09-'10, '10-'11 en '11-'12). We horen bijgevolg op sportgebied bij de sportiefste scholen van Vlaanderen!

 

Sportdagen

In onze school krijgt elk leerjaar in de loop van het schooljaar een sportdag aangeboden aanpast aan het spelniveau- en plezier van de kinderen:

1e en 2e leerjaar: Spelparcours in de stedelijke sporthal en op het kaatsterrein te Ninove: Dinsdag 20 juni 2017

3e en 4e leerjaar: Voetbal, tussen 4 vuren, honkbal, frisbee en spelletjes met waterballonnen: Datum nog te bepalen.

5e en 6e leerjaar: Tennis, tafeltennis, badminton en floorbal in de sporthal St-Kristoffel te Pollare met kajak op de Dender en een wandel- en fietstocht in en rond Pollare: Datum nog te bepalen.

Interscholen veldloopwedstrijd

Tijdens de week van 26 september t.e.m. 30 september 2016 vindt de 28e editie van de Vlaamse veldloopweek voor scholen plaats. Dit is een initiatief van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen, de sportdiensten, het Instituut voor sportbeheerde Vlaamse Atletiekliga en BLOSO.

In Ninove gaat de veldloop door in het stadspark gelegen tussen het zwembad en de sporthal. Op dinsdag 25 september kunnen de leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar het beste van zichzelf geven. Op woensdag 26 september worden de kinderen van het 1e en 2e leerjaar verwacht.

Uitslagen schooljaar 2018-2019

interscholen zwemwedstrijd

Op dinsdag 20 december en donderdag 22 december 2016 organiseert het stedelijke zwembad van Ninove voor de 10e maal een interscholenzwemwedstrijd. Hierbij nemen de snelste zwemmers van onze school het op tegen de beste zwemmers van de andere Ninoofse scholen. Bij het 1e tot het 4e leerjaar worden de 4 snelste kinderen afgevaardigd (ongeacht het geslacht). In het 5e en het 6e leerjaar dienen telkens de 4 snelste jongens en de 4 snelste meisjes per leerjaar de eer van de school te verdedigen. Er wordt zowel een individuele race als een estafette gezwommen. De zwemstijl is steeds schoolslag.

Uitslagen interscholenzwemwedstrijd 2012 

Dit zijn foto's van het schooljaar 2010-2011:  FOTO'S & NOG MEER FOTO'S
Dit zijn de sfeerbeelden van het schooljaar 2009-2010: FOTO'S

 

Interscholen voetbaltornooi meisjes

Tijdens de maand mei vindt elk schooljaar op het voetbalcomplex van KVK Ninove het voetbaltornooi voor meisjes "Junior Divas Cup" plaats.  Er wordt telkens in 2 leeftijdscategorieën gespeeld: 5 tegen 5 (1e, 2e en 3e leerjaar) en 7 tegen 7 (4e, 5e en 6e leerjaar).
Onze school schreef de vorige 4 edities telkens op haar naam.

Zwemmen

De zwemlessen op onze school vinden om de 2 weken op vrijdag plaats in het stedelijke zwembad te Ninove. Elke leerling is verplicht hieraan deel te nemen tenzij een medisch attest kan voorgelegd worden.

Er wordt in 2 groepen gewerkt: rode en groene badmutsen. De rode groep (niet-zwemmers) bestaat uit kinderen die nog niet zwemvaardig genoeg zijn om correct in schoolslag 25 m te zwemmen startend met een sprong in het water. Deze kinderen staan onder leiding van meester Willy en meester Etienne in het golfslagbad. De groene groep (zwemmers) bestaat uit kinderen die geslaagd zijn in het correct schoolslag zwemmen van 25m startend met een sprong in het water. Deze groep staat onder leiding van meester Koen in baan 4, 5 en 6.

De beslissing omtrent het behalen van een groene badmuts wordt steeds in overleg gedaan met de aanwezige redders van het zwembad.
Het dragen van een badmuts is verplicht. 
De prijs voor een nieuwe badmuts bedraagt 1 euro en wordt via de schoolrekening geregeld.
De kinderen van het 6e leerjaar zwemmen gratis.
Voor de kerstvakantie en grote vakantie wordt een speelles georganiseerd.
Kinderen met wratten en/of luizen mogen NIET aan de zwemlessen deelnemen.
Zwembrillen en neusknijpers worden zonder doktersvoorschrift toegelaten.

Hieronder ziet u onze 2 verdienstelijke zwemopa's:

 1) meester Etienne Van Laere: (links op de foto)
     - 16 jaar werkzaam geweest als redder in het 
        stedelijke zwembad van Schaarbeek
     - beschikt over reddersdiploma

 2) meester Willy De Neve: (rechts op de foto)
     - grootvader van Lise Castelein
     - 32 jaar werkzaam geweest als onderwijzer
       aan onze school
     - beschikt over diploma initiator zwemmen
  


 

 


2e leerjaar

09u30 tot 10u30

1e leerjaar

10u30 tot 11u30

Neigem

09u30 tot 11u30